Chlorella pyrenoidosa

chlorella-gw

Chlorella pyrenoidosa je jednobunečná sladkovodná riasa s najvyšším obsahom chlorofylu, vďaka čomu dostala pomenovanie Chlorella. Jedna tableta obsahuje milióny chlorellových buniek, ktoré sa podieľajú na ozdravení nášho tela.
Chlorella nám odovzdáva kompletné spektrum výživných látok i energiu všetkých prírodných živlov. Pestuje sa v teplom klimatickom pásme a tam načerpanou energiou prehrieva ľudský organizmus.

 

Alergizujúca zložka
Feoforbidy (derivát chlorofylu) 18,7 mg/100 g. Norma je 60 mg/100 g. Chlorella ich obsahuje najmenšie množstvo. Sme zatiaľ jedinou spoločnosťou, ktorá ich množstvo uvádza!

Unikátne látky

Sporopolleín Táto látka je zahrnutá v strednej časti bunkovej steny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorelová vláknina pôsobí vďaka sporopolleínu úplne výnimočne. Bunkové steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou). Dr. Liebke sa venoval výskumu očistných schopností chlorelly u ľudí trpiacich otravou zubnými (amalgámovými) výplňami. Konštatoval pozitívne výsledky. Sporopolleín je unikátna látka, ktorá činí z chlorelly ojedinelý detoxikačný prostriedok vhodný pre moderného človeka.

Chlorofyl V roku 1940 písal chirurgický časopis „Journal of Surgery" o 1200 chorých, ktorým chlorofyl urýchlil hojenie rán. Je pozoruhodné, že hemoglobín, naše krvné farbivo, má (okrem ústredného prvku) rovnakú štruktúru ako chlorofyl. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a dýchajú, ľuďom zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán a bráni zápalom. Takisto zlepšuje okysličenie organizmu, čím bráni vzniku infekčného prostredia. Liečitelia tvrdia, že zelené farbivo uchováva slnečnú energiu, ktorá nám odovzdáva múdrosť a lásku. Veda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, z ktorej sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. S poklesom hodnoty serotonínu príde depresia a únava. Večer telo premieňa serotonín na melatonín a my lepšie usíname. Je to pozoruhodná zhoda vedy a intuície.

Chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu na našej planéte.

Chlorellín Chlorella nepracuje iba ako probiotikum, ale pôsobí i antibakteriálne. Obsahuje látku nazvanú chlorellín, ktorá je prírodným antibiotikom. Podobne antibioticky pôsobí v cesnaku látky allicín a ajoen. Na rozdiel od chemických antibiotík pôsobí chlorellín iba proti patogénnym organizmom bez poškodenia tráviacej mikroflóry. Preto je možné veľkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docieliť u infekčných ochorení i antibiotický efekt. Dr. Liebke v prípade infekcií odporúča „šokovú terapiu". Tj. 3x denne až 50 tabliet (a pokračovať niekoľko dní). Často sa podarí infekciu úplne zastaviť, alebo aspoň urýchliť liečbu.

CGF Dr. Fujimaki z Japonska izoloval z chlorelly rastový faktor pomenovaný CGF. Je to najsilnejšia zložka chlorelly. Najväčšiu koncentráciu CGF má Chlorella pyrenoidosa. CGF má výrazný omladzujúci a posilňujúci efekt. Pôsobí veľmi „probioticky", tzn. zvyšuje rýchlosť rastu i kvalitu života črevnej (ale napríklad i vaginálnej ...) mikroflóry. CGF až 4x urýchľuje rast napr. acidofilnej kultúry! Probiotiká sú dôležitejšie ako biotiká samotné, pretože upravujú prostredie, v ktorom mikroflóra žije. Užívaním chlorelly vytvárame podmienky pre rast prospešných bakteriálnych kultúr, ktoré nás chránia pred civilizačnými chorobami, napr. pred plesňami. Na prvej snímke vidíte väčšinovú slizničnú kultúru napadnutú plesňami. Na snímke druhej vidíte ideálnu mikroflóru, aká sa dá dosiahnuť iba vynikajúcim životným štýlom či ošetrovaním probiotikmi.

Štandard kvality

„Prinášame to najlepšie zo sveta zelených potravín.”

Prečo Chlorella pyrenoidosa. V roku 1974 boli japonské úrady nútené zaviesť štandard kvality pre dovážané chlorellové produkty. Tie boli výrazne rozdielne v kvalite spracovania i kvalite biomasy. V roku 1995 bol v Japonsku výrobca Chlorelly licencovaný na dovoz a predaj svojich produktov v kategórii „liečivých potravín". Väčšia záruka kvality neexistuje.

Kvalita Kvalitu i cenu chlorelly ovplyvňuje veľa faktorov. Väčšina výrobcov používa priebežný zber, ktorý je ekonomický pre výrobcu, ale neistý v kvalite výstupu pre zákazníka. Chlorella sa pestuje v pásme s vyrovnaným slnečným jasom. V iných zemepisných šírkach a v nevyrovnanej klíme je chlorella vystavená kolísavým podmienkam, čím klesá jej úžitková hodnota. Japonské úrady dozerajú, aby predávaná biomasa obsahovala iba deklarovaný druh riasy. Výrobca Chlorelly používa najlepšie separačné (oddeľujúce) metódy a v jej nádržiach rastú iba najkvalitnejšie kmene pyrenoidosy. K najvyššej kvalite predurčuje pyrenoidosu výber predchádzajúci samotnému pestovaniu. V laboratóriách sa sleduje zdravie a sila chlorellových buniek. Do vonkajších nádrží sa prenesú iba najvitálnejšie vzorky, kde sa množia osem dní do dňa zberu. Nádrže sa prečistia a opäť „osadia" novou, geneticky najzdravšou kultúrou. Existujú rôzne metódy na oddelenie buniek od kultivačných nečistôt. Najčastejšie metódy používajú na preplachovanie chemikálií, ktoré sa ťažko odbúravajú. Náš výrobca používa bezkonkurenčný komplex mikroskopických filtrov a odstrediviek, ktoré bunky chlorelly oddelia a prečistia bez použitia chemikálií.

Stráviteľnosť Chlorelly a nezávislé testovanie: Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval predložené, jemu neznáme vzorky. Z predložených vzoriek bola účinne narušená iba bunková stena Chlorelly. Patentovaná dezintegračná metóda výrobcu riasy (systém STEAM) je výnimočná schopnosťou bunkovú stenu rozbiť a zároveň uchovať hodnotu bunkového jadra. Chlorella pyrenoidosa je nezávisle (priebežne) testovaná japonskými kontrolnými úradmi - má minimálne 76% a vyššiu stráviteľnosť! To je jeden z najvyšších údajov nezávislých laboratórií! Výrobca predkladá aktuálne výsledky a zaručuje štandard kvality. Dokonalej surovine pristane dokonalé spracovanie.

Účinky na organizmusriasa_chlorella_pyrenoidoza_v_doze1

* Čistí a zásobuje naše telo
* Zvyšuje imunitu a sexuálnu výkonnosť
* Podporuje trávenie a je prevenciou rakoviny hrubého čreva
* Zmierňuje zápaly, vredy a alergie
* Chráni srdce a cievy, znižuje cholesterol
* Omladzuje organizmus, vitalizuje bunky, stimuluje rast a vývoj človeka
* Pôsobi zásadotvorne - odstraňuje prekyslenie organizmu
* Pomáha diabetikom
* Pôsobi proti únave a stresu

Tri stupne kvality

  • Kvalita I - najdrahšia a najlepšie spracovaná surovina - 100% kvalita - produkt Chlorella pyrenoidosa
  • Kvalita II - lacná surovina - pre zvieratá - iba minimálne, ale napriek tomu znížená (kolísavá) kvalita (väčšina produktov).
  • Kvalita III - odpadová surovina - „hnojivo".

Spoločnosť, ktorá vyrába surovinu vlastní certifikát ISO 9002 a certifikát medzinárodnej kvality. Vo svete je uznávaná ako spoločnosť určujúca štandard kvality

 

Zloženie:

 

Základná analýza
Vlhkosť:     3,1 %
Bielkoviny:     60,3 %
Tuky:     11,1 %
Vláknina:     0,9 %
Cukry:     16,3 %
Popol:     8,3 %
Stráviteľnosť: 79,6 %
CGF:     14,2 %
DNA/RNA:     3,3 %

Fytolátky
Chlorofyl min.:     2,5 %
Xantofyl:     453 mg/100 g

 

 

 

Vitamíny a minerály
Železo:     225 mg/100 g
Vápnik:    718 mg/100 g
Horčík:    386 mg/100 g
Draslík:    992 mg/100 g
Jód:    50 mikrog/100 g
Selén:    10 mikrog/100 g
Chróm:    0,31 mg/100 g
Zinok:    0,5 mg/100 g
Vitamín C:     16 mg/100 g
Karotény:    84,4 mg/100 g
Vitamín E:    5,7 mg/100 g
Thiamín (B1):    1,83 mg/100 g
Vitamín B2:    4,71 mg/100 g
Vitamín B3:    17,3 mg/100 g
Kyselina listová:    1,1 mg/100 g
Vitamín B6:    1,81 mg/100 g
Vitamín B12:    0,46 mg/100 g
Vitamín B5:    2,7 mg/100 g
Aminokyseliny
Arginín:     3,38 %
Lysín:     3,42 %
Histidín:     1,08 %
Fenylalanín:     2,71 %
Leucín:     4,5 %
Tyrosín:     2,07 %
Izoleucín:     2,04 %
Methionin:     1,29 %
Valín:     3,23 %
Cystín:     0,67 %
Alanín:     4,56 %
Glycín:    3,02 %
Prolín:     2,5 %
Kyselina glutamová:     5,9 %
Serín:     2,29 %
Treonín:     2,64 %
Kyselina aspartová:     4,84 %
Tryptofan:     1,18 %

 

 

chlorella_gPoužítie a dávkovanie chlorela : Je individualne. Závisí od hmotnosti a stravovacích návikov.

Všeobecne záleží na: Hmotnosti, čím viac vážime, tým máme vyžšiu potrebu. Čím menej jeme ovocia a zeleniny, celozrnných potravín, To iste platí o strese, prostredí / fajčenie, smog.../, málo pohybu, čím rýchlejší život, tým viac rastie potreba chlorelly.

Všeobecné odporúčanie:

Muž: 3x5 tabliet chlorely
Žena: 3x4 tablety chlorely
Uvedené dávkovanie je minimálne.

Chlorellu je vhodné užívať po jedle, ale aj medzi jedlami. Diabetikom pomáha stabilizovať krvný cukor, keď ju užívajú rozdelenú do viacerých dávok, ľudia s krvácavosťou ďasien cmúľajú chlorellu pre jej hojivý a dezodoračný účinok aj 10x denne. Vytvára zásadité PH a bráni tvorbe zubných kazov. 
Dávky postupne zvyšujte nechajte organizmus priviknúť na chlorellu. Napr. 1.deň 3x1 tabletu, druhý 3x2 ….atď. Postupne zvýšte na potrebné množstvo, pokial nie je zelená stolica. Uvedené dávkovanie je minimálne. Nezabudnite – poddávkovanie je zbytočné, predávkovanie nehrozí.

Upozornenie: Treba dodržiavať pitný režím !!!

Poznámka:
Pri autoimunitných ochoreniach je vhodné prejsť na zelenú stravu veľmi pozvolna. Zelené potraviny súčasne nekonzumujeme  pri ožarovaní, alebo pri transplantácii orgánov.

Štúdie

  • Chlorella, Jewel of the Far East Dr. B. Johnsen, D.O., Ph.D., 1978
  • Chlorella Special Edition of Health World Magazine, 1989
  • Chlorella–Natural Medicinal Algae Dr. D. Steenblock, B.S., M.Sc., D.O.
  • Chlorella–The sun powered supernutritient and its beneficial properties, Michal Rosenbaum, M.D.
  • Algae, super healing qualities for body and spirit. Dr. med. Frank Liebke, 1998
  • Experience with the Medical Applications of Chlorella, Y. Yamagashi, M.D, Hoken Kaikan Clinic
  • The medical Applications of Chlorella., Yoshiro Takechi, M.D.
  • Chlorella Tablets. Yoshiro Takechi, M.D.
  • Treatment of Peptic Ulcers with Chlorella. Y. Yamagashi, M. Toikawa, R. Suzuki, T. Hara, F. Warita
  • Clinical Applications of Chlorella Preparations. T. Saito, M.D. ,T. Saito and N. Oka, M.D.
  • The Administration of Chlorella Extract, and the Physique and Physical Fitness of Elementary School Pupils. Department of Hygiene, Nagasaki University Medical School
  • A Chlorella Experiment with Maritime Self-Defense Forces Members
  • The Effects of Chlorella pyrenoidosa Preparations on Circulatory System Functions, Kanazawa Medical College, ďalej takiato:
  • The Effects of Chlorella Preparations on Experimentally Induced Infections by the Acquired Immune Deficiency Virus
  • Effects of the Long-Term Ingestion of Chlorella Preparations on Alcoholysis and Other Liver Functions
  • Effects of Various Preparations Made from Chlorella pyrenoidosa Cells on the Defense Mechanism
  • Regulation by the Single-Celled Green Alga Chlorella pyrenoidosa of Imunological Competence in Mice with Cancer Tumors
  • Effects of Orally Administered Chlorella pyrenoidosa Preparations on Human Pulse Wave Velocity
  • The Antitumor Capacity, and Its Effects and Mechanism, of Neutral and Acidic Polysaccharides Derived from Chlorella Cells
  • Regulation of Heartbeat (Bradycardic Effect) by CGF
  • Effects of Long-Term Administration of Chlorella Preparations on the Advancement of Aging in Humans Laboratory Animals

 

Máte záujem o tento produkt? Chcete vedieť ako sa k nemu možete dostať? 
Neváhajte ma kontaktovať, viac informácii Vám zašlem mailom.

Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.