Zelený jačmeň - mladý jačmeň

zeleny-jacmen_napoj2Mladý jačmeň alebo zelený jačmeň je vylisovaná šťava z lístkov mladého jačmeňa, ktorá je vysušená, čím vznikne krásny zelený prášok, ktorý neobsahuje VLÁKNINU !

Tento extrakt obsahuje všetky vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty . Ďalej chlorofyl, nukleové kyseliny,(DNA, RNA), enzýmy, mastné kyseliny a vela ďalších zdraviu prospešných látok, ktoré neustále prebiehajúci výskum až teraz objavuje. Tento koncentrát je veľmi účinný, nakoľko  zelený jačmeň sa pestuje v Utahu v oblasti prastarých vyschnutých jazier, kde je pôda úžasne bohatá na minerály. Pestuje sa bez akýchkolvek pesticídov a samotné spracovanie prebieha velmi šetrne. Je 100% čistý, bez akýchkoľvek prísad! Nie je pasterizovaný a je maximálne vstrebatelný. Pri použití prášok sa rozmieša s vodou čím vznikne zelený džús - živý nápoj. Tento nápoj je zásadotvorný. Asi po 20 minútach je nápoj strávený a všetky hodnotné látky vám dodajú velkú porciu energie a síl.

 

Nutrične 1 čajová lyžička takéhoto prášku zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice. Tento zelený džús sa môže použiť aj ako náhrada jedného denného jedla. Je to aj veľký pomocník počas pôstu. Zabráni nutričnému deficitu a urýchli očistné procesy v tele.

Zloženie
 

Nutričná analýza:Chlorofyl: 300 mg/100g
Bielkoviny: 213 mg/g
Cukry: 300 mg/g
Vitamíny:
Betakarotén: 1370 IU/g
Vitamín A: <50 IU/100g
Vitamín B1: 0,43 mg/100g
Vitamín B2: 2,41 mg/100g
Niacín : 3,63 mg/100g
Vitamín B5: 5,1 mg/100g
Vitamín B6: 17,8 mg/100g
Vitamín C: 457 mg/100g
Vitamín E: 22,5 IU/100g
Vitamín K: 0,776 mg/100g
Biotin: 0,8 mg/100g
Kyselina listová: 1,5 mg/100g

Aminokyseliny:
Alanin: 16,9 mg/g
Methionin: 3,6 mg/g
Arginin: 13,4 mg/g
Fenylalanin: 13,0 mg/g
Prolin: 14,8 mg/g
Serin: 11,4 mg/g
Glycin: 12,4 mg/g
Threonin: mg/g
Histidin: 5,22 mg/g
Tyrosin: 8,29 mg/g
Isoleucin: 18,2 mg/g
Valin: 13,0 mg/g
Leucin: 18,2 mg/g
Lysin: 14,6 mg/g
Kyselina aspartamová: 19,7 mg/g
Kyselina glutamová: 26,1 mg/g

Minerály:
Vápnik: 6,79 mg/g
Kremík: 0,04 mg/g
Mangán: 0,14 mg/g
Draslík: 40,5 mg/g
Sodík: 6,41 mg/g
Meď: 0,09 mg/g
Horčík: 0,03 mg/g
Fosfor: 3,94 mg/g
Striebro: 0,50 mcg/g
Železo: 0,37 mg/g
Bór: 58,0 mcg/g
Chróm: 1,09 mcg/g

 

 

 

Mladý jačmeň, zelený jačmeň je spracovaný natoľko šetrne, že obsahuje celé spektrum živých enzýmov. Enzymatická aktivita bola zmeraná u 20 známych enzýmov, ako napr. superoxid dismutáza, kataláza, cytochróm oxidáza a ďalších.

Unikátne látky

Mladý jačmeň, zelený jačmeň obsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa, ale o polovicu menej fosforu - prvku, ktorý prebýva vo väčšine požívatín.
Obsahuje takisto významné množstvo mangánu a zinku. Mladý jačmeň, zelený jačmeň obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Je 2x účinnejší ako špenát, najucelenejšia zásadotvorná strava. Mladý jačmeň, zelený jačmeň obsahuje vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii ochorení a patologických stavov. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej a cholínu, príbuzného vitamínu B.

Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, ako sa dostanú na stôl. Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej redkvičke klesne na vzduchu o polovicu už za päť minút. Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení. Avšak vitamíny a ostatné živiny v Mladom jačmeni ostávajú takmer nedotknuté.

Bez enzýmov nastáva narušenie všetkých životných funkcií - trávenia, dýchania, pohybu atď. Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3 000 enzýmov. V roku 1979 zaznelo na Generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie. 45 % hmotnosti Mladého zeleného jačmeňa tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10 %). Tie majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / podporuje zdravý rast. „Zelené" bielkoviny liečia vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice. Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak - chlorofyl. Ten sa v liečiteľstve používa na „osvieženie krvi" a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie.

Nápoj zelený jačmeň V zelenom extrakte sú i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor voľných radikálov; cytochróm oxidáza, enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu, peroxidáza rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu kvôli ľahkému vylúčeniu z tela, oxidáza nutná na spracovanie mastných kyselín, transhydrogenáza dôležitá pre srdečné tkanivo atď. Mladý jačmeň sa vyznačuje silnou antioxidačnou aktivitou. Väčšina komerčne dostupných enzymatických prípravkov (vrátane tých na systémovú enzymoterapiu) sa získava z krvi, orgánov a tkanív živočíchov. Mnohí odborníci tieto zdroje spochybňujú a odporúčajú rýdzo „rastlinnú enzymoterapiu".

V Mladom jačmeni bol objavený účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenému UV žiarením je približne päťstokrát vyššia ako aktivita vitamínu E. GIV takisto podporil vysokú tlmiacu aktivitu aterosklerózy nameranú v krvnej plazme. Jeho aktivita niekoľkonásobne prevýšila vitamín C.

Štandard kvality

„Prinášame to najlepšie zo sveta zelených potravín."

Pestovanie Mladého jačmeňa
Náročné štandardy výroby Mladého jačmeňa / zeleného jačmeňa / predražujú náklady, napriek tomu ale David Sandoval trvá na pestovaní organickou cestou, tj. zásadne bez použitia pesticidov a herbicidov. Zbierame mladé listy zeleného jačmeňa v dobe, kedy dosahujú 20 až 25 centimetrov, keďže v tejto prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pri dĺžke 40 cm už výťažnosť látok výrazne klesá. Zelený jačmeň sa pestuje spoločne s lucernou na viac ako 1100 hektároch panenskej pôdy, na ploche bývalého sladkovodného jazera v Utahu. Tisíce rokov dochádzalo k splachovaniu minerálnych látok z okolitých hôr do jazera. Zároveň sa usadzovali organické zvyšky. Po vyschnutí jazera ležala pôda ako úhor stovky rokov v polopúštnej krajine. Dnes je obrábaná šetrným rotačným spôsobom. Lucerna sa pestuje s jačmeňom striedavo, v súbežných pruhoch preto, aby v krajine nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra zbavená života. Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý prirodzene zvýši obsah chlorofylu v listoch jačmeňa. Vyššia nadmorská výška prispieva k vysokému obsahu bielkovín. Každoročné striedanie plodín a pestovania v pôde bohatej na minerály zaisťuje výživnú hodnotu úrody.

Výrobný proces Mladého jačmeňa a testy kvality
Listy  zeleného jačmeňa sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší iba pri teplote 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Spracovateľský proces Davida Sandovala umožňuje získať „živú" zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a je to dosiaľ najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamžiku zberu cez vylisovanie, vysušenie do vákuového zabalenia suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, ale po rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku. Prášok udržujte v úplnom suchu, pri izbovej teplote a v tme. Jeho záručná doba je dva roky.

kvalita-mezinarodni-s

kvalita-diabetes-s

kvalita-koser-s

Mladý jačmeň splňuje medzinárodné parametre kvality. Mladý jačmeň je v USA uznaný ako bezpečná a užitočná potravina pre diabetikov. Mladý jačmeň je v USA uznaný stopercentne košer.

Výskumy ukazujú, že výťažok z mladého jačmeňa / zeleného jačmeňa / pomáha v boji s najrôznejšími ochoreniami. Rastlinná miazga podporuje optimálne fungovanie celého organizmu a nezameriava sa len na určité ochorenia ako lieky. Zelený jačmeň  vykonáva skutočný zázrak - nie je to liek a predsa lieči. Pomáha telu, aby sa liečilo samo.

Výťažok z mladého jačmeňa je účinný pri takých ochoreniach a stavoch ako sú napríklad:
Kožné ťažkosti
Stav pokožky je indikátor telesného zdravia. Žalúdočné a črevné ťažkosti sú zdrojom kožných ochorení a vyrážok, kalný zrak či opuchnutá tvár signalizujú ťažkosti s pečeňou alebo obličkami. Krémy a kožné lieky niekedy pomôžu, ale kožu ozdravíme len celkovým zlepšením stavu vnútorných orgánov, predovšetkým žalúdka a čriev. Dôležitá je strava bohatá na minerály, enzýmy a vitamíny, ktorá omladí bunky vnútorných orgánov a tým aj kože. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / omladí pokožku prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány. Pôsobenie Mladého jačmeňa na omladenie pokožky je klinicky dokázané na pacientoch s kožnými chorobami.

Zápcha Dobré jedlo, dobrý spánok a dobré vyprázdňovanie sú tri barometre zdravia. Pokiaľ nie sú v poriadku, príde choroba. Dlhotrvajúca zápcha vedie k nechutenstvu, bolestiam hlavy, závratom a naruší spánok. Obeť zápchy podlieha únave a mentálnej nestabilite. Opakovaná zápcha je i dôsledkom zníženej pohyblivosti hrubého čreva a zníženej svalovej zdatnosti celého tela. Aktívne zložky Mladého jačmeňa (hlavne draslík) podporia pohyb tráviaceho ústrojenstva a posilnia vyprázdňovacie svaly. Starší ľudia a jedinci s obmedzenou funkciu žalúdka a čriev majú tažkosti s vlákninou v zelenine. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / vlákninu neobsahuje a preto je pre nich veľkou pomocou.

Chudokrvnosť (anémia) Približne štvrtina žien trpí chudokrvnosťou, u starších mužov je tento počet ešte vyšší. V poslednom čase sa chudokrvnosť objavuje už aj u chlapcov v stredoškolskom veku. Pre správnu krvotvorbu potrebujeme ióny železe, medi, draslíka, kyselinu listovú a bielkoviny. Príjem živočíšnych bielkovín je dnes príliš vysoký a dokonca i potraviny prirodzene bohaté na vitamíny urobia málo, ak ich tepelne spracujeme. Vitamíny sa ničia, železo sa mení na ťažko stráviteľný oxid. Užívanie preparátov s redukovaným železom nestačí. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / obsahuje železo, ktoré je organicky viazané a tráviaci trakt ho okamžite vstrebe.

Srdcovocievne problémy Mladý jačmeň účinné tlmí zrážanie krvných doštičiek. Zrážanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, ateriosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu. Vo výťažkoch z mladého jačmeňa sú dokázané antitrombotické a protizrážanlivé účinky, ako aj účinky chrániace cievy.

Cukrovka Diabetikom prospieva každá zelená strava. Reguláciou zásaditosti upravuje prechod cukrov cez črevné steny. Tým sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Je to funkcia riadnej stravy. Prekyslené telá potrebujú prepláchnuť zásaditou stravou, lebo inak vzniká prostredie, ktoré živí choroby. Choroba je parazit. Žije z nás. Sýti sa nami. Medicína je iba krízový manažment. Lieky len nasadzujú náhubok chorobe, ktorú si živíme. Je našou zodpovednosťou jesť zelenú stravu, ktorá vývoj chorôb marí a ktorá, hoci nie je liekom, skutočne lieči. Mladý jačmeň / zelený jačmeň / Green Ways je v USA uznaný ako vhodná potravina pre diabetikov.

Rakovina Zelené nápoje vytvárajú podmienky pre optimálne fungovanie organizmu - bráni vytváraniu „chybných" rakovinových buniek. Svojim antioxidačným pôsobením chránia bunečné membrány. Silné poškodenie bunkových stien oxidačným stresom vedie k ohrozeniu genetického materiálu uloženého v jadre bunky. Ohrozenie genetickej informácie môže viesť k najhoršiemu - rakovine. Celkové pozitívne pôsobenie zelených nápojov vytvára v organizme podmienky k lepšiemu životu, ktorý nedáva dôvody k zvrhnutiu buniek. Pitie zelených nápojov je prevenciou vzniku nekontrolovaných procesov na bunkovej úrovni. Navyše, zelené nápoje posilňujú obranný aparát - imunitu. Tak pomáhajú telu, aby si pomohlo samo.

Spomaľuje bunkové starnutie Mladý jačmeň / zelený jačmeň / obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). SOD pomáha omladzovať bunky tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzýmy v Mladom jačmeni účinne pôsobia proti ukladaniu pigmentu, melanóze a uhrovitosti.

Prináša úľavu pri mnohých ďalších zdravotných problémoch artritída, astma, gastritída, vysoká hladiny cholesterolu, impotencia, ochorenia obličiek...
Obzvlášť vysoká koncentrácia draslíka prospieva pri obehových a srdcových ťažkostiach i ochoreniach pečene. Mladý jačmeň, zelený jačmeň preventívne pôsobí proti ukladanie cholesterolu na stenách ciev. Výrazne posilňuje a regeneruje pečeň, čo sa prejaví ustúpením ekzémov a zlepšením zraku. Vysokým obsahom chlorofylu je nesmierne účinný proti vonkajším aj vnútorným zápalom. Preto je vhodný aj pri liečbe gastritídy, vredových ochoreniach a zápale pankreasu.

 

Kľúčové vlastnosti Mladého jačmeňa a zelených potravín:

zeleny-jacmen-prasok

Zelené nápoje organizmus sýtia i čistia zároveň
Každá bunka, ako aj celý náš organizmus potrebuje hodnotnú stravu a dokonalé vylučovanie. Zelené nápoje bunky sýtia a zároveň prečisťujú. Čistením a zásobovaním organizmu predlžujeme biologický vek, ktorý vyjadruje mieru opotrebenia organizmu. Zelený nápoj vírusy ani baktérie neničí, nepremazáva kĺby ani nezmierňuje bolesť. „Iba" povzbudí a posilní prirodzenú imunitu, ktorá si s ťažkosťami aj tak poradí najlepšie.

Zelené nápoje sú komplexné a prirodzené
Fytolátky v nich obsiahnuté pôsobia súvzťažne a ich účinok nie je možné porovnať so žiadnou umelou kombináciou. Látky sú prepojené a posilňujú sa. Zdravotné ťažkosti súvisia aj s nedostatkom minerálov. Čo myslíte, chýbajú nášmu telu minerály ako napríklad železo alebo vápnik? Áno, chýbajú. A chýbajú nám na tanieri? Nechýbajú! Naopak, sme nimi prejedení ako žiadna generácia pred nami! Aj keby sme sa vápnikom kŕmili od rána do večera, bez fytolátok a bez pohybu nám iba zanesie ľadviny. Bez zásaditého prostredia a väzieb na fytolátky nám železo iba zabetónuje stolicu a tým potrhá konečník. Porovnávať iba nutričné hodnoty nie je všetkým, látky účinkujú v prirodzenom prostredí 1000x účinnejšie. Preto pozitívne reakcie vyvolá už maličká dávka správnej stravy.

Zelené nápoje majú vysoký obsah chlorofylu Už v roku 1940 priniesol chirurgický časopis „Journal of Surgery" správu o 1200 pacientoch, ktorým chlorofyl urýchlil hojenie rán. Chlorofyl nám zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán, popálenín a bráni zápalom a infekciám. Vďaka nemu dochádza k lepšiemu prenosu kyslíka, čo zvyšuje výkon a bráni vzniku infekčného prostredia.

Zelené nápoje sú enzymaticky aktívne
Všetci sa rodíme s akousi „enzymatickou bankou", vyčerpanie ktorej znamená smrť. Tepelne spracované jedlo síce chutí, ale zároveň vyčerpáva enzymatické zásoby. Ideálna strava však telo nevysáva, ale sýti! Aj preto zelené nápoje pijú ľudia, ktorí chcú siahať za hranice svojich možností.

Zelené nápoje sú zásadotvorné
98% populácie trpí chorobami zubov. A aká je príčina? Prekyslenosť organizmu. Neverte zázračným zubným pastám. Zuby sa nekazia preto, lebo ich málo čistíme, ale potrebujete ich čistiť preto, lebo sa zle stravujeme. Zelená strava pôsobí zásadotvorne a to drží na uzde rakovinotvorné látky žijúce z prekyslenia. Príkladom je naša krv. Tá musí mať zásaditosť okolo 7,4. To je otázka života a smrti. Ak hrozí celkové prekyslenie, organizmus pomer kyslosti a zásaditosti nerovnomerne rozloží, aby nedošlo k ohrozeniu životne dôležitých centier. Jednoducho povedané - preleje zásaditosť z miest, kde nás strata ideálneho prostredia natoľko neohrozí. Napríklad z ústnej dutiny, tenkého čreva a z močových ústrojov. Dôsledkom je zvýšená kazovosť zubov, zubný povlak, krvácavosť ďasien, paradentóza a aj zápach z úst. Zelené nápoje kyslosť vyrovnávajú a ústne ťažkosti sa prirodzene strácajú.

Niekoľko otázok a odpovedí o Mladom jačmeni, jeho pestovaní, spracovaní, užívaní, účinkoch...

  • Prečo je Mladý jačmeň taký účinný?
    Určite vďaka organickému pestovaniu bez používania chemických hnojív. Pestuje sa v Utahu, v oblasti vyschnutých prastarých jazier v nadmorskej výške okolo 1500m, na pôde nesmierne bohatej na minerály. Nadmorskej výške a bohatému slnečnému svetlu vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou z podzemných prameňov zaručuje sviežosť a čistotu tohto dynamického rastlinného organizmu.
  • Pestuje sa Mladý jačmeň, zelený jačmeň organicky?
    Áno. Pestuje sa na pôde bez použitia chemických hnojív, pesticídov a herbicídov.
  • Aký je výrobný proces Mladého jačmeňa ?
    Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší pri teplote iba 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Tento spracovateľský proces umožňuje získať „živú" zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a doteraz je to najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamžiku zberu cez vylisovanie a vysušenie po vákuové zabalenie suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, no po rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku.
  • Ako čo najefektívnejšie užívať tento živý nápoj?
    Zabudnite na ranné kávy a limonády. Ušetrené peniaze investujte do zdravia. Začnite deň vo väčšom štýle. Rozmiešajte čajovú lyžičku zeleného prášku v pohári vody a prevaľujte malé dávky zeleného zdravia v ústach tak, akoby to bolo výberové víno. Pite nalačno, 20 minút pred jedlom ráno, na obed i večer. Nápoj sa maximálne vstrebe a pripraví celý organizmus na príjem ďalšieho pokrmu.
  • Prečo užívať Mladý jačmeň / zelený jačmeň / ako nápoj a nie vo forme tabletiek? Forma nápoja je vstrebateľnejšia než tablety, lebo proces vstrebávania začína už v ústach a v priebehu 20 minút je nápoj strávený. Nástup energie je veľmi rýchly a stráviteľnosť nutričných látok je maximálna. Navyše sa takto nemožno vyhnúť ďalšej kľúčovej zložke zdravého životného štýlu, ktorou je pitný režim.
  • Sú v Mladom jačmeni prítomné živé enzýmy?
    Vďaka použitému procesu spracovania, predovšetkým krátkemu a šetrnému sušeniu pri nízkej teplote, ostávajú vitamíny, enzýmy a ostatné živiny v neporušenom, živom stave.
  • Obsahuje Mladý jačmeň / zelený jačmeň / lepok?
    Nie. Listy jačmeňa lepok (glutén) neobsahujú.
  • Je možné použiť Mladý jačmeň / zelený jačmeň / ako náhradu stravy? Áno, ako náhradu jedného denného jedla celkom určite. Pravdepodobne tak dôjde i k zníženiu nadváhy. Zelený nápoj sa často používa počas pôstu. Zabráni nutričnému deficitu a urýchli očistné procesy.
  • Je možné sa nápojom predávkovať, existujú nejaké kontraindikácie?
    Nie. Predávkovať sa možno rovnako ako ktorýmkoľvek džúsom. Vďaka spôsobu spracovania je nápoj natoľko jemný, že je vhodný aj pre precitlivených ľudí s Crohnovou chorobou.
  • Aký je prínos pre starých a ťažko chorých ľudí?
    Významný. S pribúdajúcim vekom klesá schopnosť organizmu vstrebávať živiny (deficitné žuvanie, pomalý pohyb čriev...) Mladý jačmeň / zelený jačmeň / ponúka živé enzýmy, ktoré sú pre organizmus vzpruhou.
  • Je nápoj z Mladého jačmeňa vhodný pre deti?
    Šťava z mladého jačmeňa má rovnaké pH ako materské mlieko. Lekári radia začať so zelenými nápojmi čo najskôr po odstavení od prsníka. Mladý jačmeň vytvára prirodzené prostredie lepšie ako pasterizované kyselinotvorné ovocné džúsy obsahujúce cukor. U detí je možné limonádami vyvolať osteoporózu už vo veku 11 rokov. Učte deti piť aspoň raz denne „zelené mlieko". Trochu tak vykompenzujte zlozvyky.

Dávkovanie: 200g

Prvé (1-3) dni užívania: Pite ráno nalačno 20 minút pred jedlom, keď je organizmus relatívne prečistený. Voda by mala mať izbovú teplotu, aby sa enzýmy nezničili. Pomaly tento zelený džús prevalujeme v ústach a postupne prehĺtame. Už v slinách totižto prebieha velmi dôležité trávenie. 
Extrakt oživí myseľ a rozprúdi krv, rovnako ako káva. Súčasne telu dodá výživné látky na celý deň namiesto kyselín a kofeínu. Jednu čajovú lyžičku prášku rozmiešajte v pohári čistej vody. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia si naopak dávkovanie môžu zvýšiť. Ľudia chorý alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na "trávovú" chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Pitím šťavy sa určité zložky vstrebávajú už v ústach. Mladý jačmeň je veľmi jemný a už za 20 minút je 100% vstrebaný.

Ďalšie dni užívania:
Ak šťavu prijímate bez negatívnych prejavov, pridajte si dávku v podvečerných hodinách, približne 2 hodiny po jedle. Pohár vypitý pred spaním znižuje kyslosť krvi a skvalitní spánok. Ak po vypití nápoja cítite veľký nárast energie, môžete druhú dávku presunúť do skorších podvečerných hodín. Pokiaľ Mladý jačmeň užívate k liečbe - vytrvajte. Pôsobenie sa u každého prejaví za rôznu dobu. Zriedkakedy však zmena nenastane ani po troch mesiacoch trvalého užívania.

Ako piť zelený nápoj, keď mi nechutí? Čoskoro si na "trávovú" chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Niekomu pri odmietaní tejto chuti stačí na niekoľko dní znížiť dávku prášku, alebo si pripraviť šťavu do menšieho objemu ako 2 dcl a zapiť väčším množstvom čistej vody. Ak sa s chuťou stále nestotožníte, pridajte si k nej napr. mrkvovú alebo paradajkovú šťavu, výraznú zmenu chute urobí tiež napr. 0,5 dcl 100% jablkovej šťavy. Nekombinujte so šťavou z grapefruitu! Grep obsahuje látky, ktoré znižujú vstrebávanie aj účinných látok do organizmu. Grepom sa teda neodporúča zapíjať ani žiadne lieky.

Vyskytla sa bolesť v oblasti žalúdka?

Je to veľmi zriedkavé, ale každý sme iný. Bolesť signalizuje silnú koncentráciu Mladého jačmeňa v nápoji. V takom prípade postačí znížiť dávku prášku na prípravu nápoja, musí sa podľa potreby predĺžiť fáza privyknutia.

Balenie je nastavené z dôvodu dlhoročných lekárskych pozorovaní:
1 mesiac = prebieha najväčšie čistenie tela, z tela sa odstraňujú hlavne zápaly, vylučuje sa najväcší odpad
2-3 mesiac = telo sa už nielen čistí a sýti, ale začínajú sa aj regenerovať a harmonizovať jednotlivé orgány a systémy v tele

Odporúčaná denná dávka 2x 1 zarovnaná čajová lyžička. Samozrejme v závislosti od ochorenia sa táto dávka môže niekolkonásobne zvýšiť.
Deťom stačí polovica, starší ľudia nech si nopak pridajú. Keď začnú užívať jačmel tí, čo trpia ekzémom alebo akné, príznaky sa môžu dočasne zhoršiť. Tento jav sa nazýva mengen a sinallizuje počiatok riešenia problémov. Vytrvajte, zvýšte pitný režím a vaše telo vám poďakuje.

Je veľmi vhodný aj na vonkajšie použitie (napr. akné, vredy, preležaniny, popáleniny, zápaly) – buď nasypeme priamo do rany tento zelený prášok, alebo potierame zeleným džúsom.

 

Máte záujem o tento produkt? Chcete vedieť ako sa k nemu možete dostať? 
Neváhajte ma kontaktovať, viac informácii Vám zašlem mailom.

Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.